Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sóval összekevert,átszitált lisztbe dolgozzuk a kis darabokra vágott vajat és annyi vizet adunk hozzá,hogy formázható,de nem lágy tésztát kapjunk.Golyót készítünk belőle,és 2 órát hűtőben lefedve állni hagyjuk.sodrófával kinyújtjuk,és kivajazott tortaformába simítjuk.Az alját villával megszurkáljuk,alufóliával befedjük, szárazbabbal megrakjuk és világosra sütjük A szőlőszemek héját lehúzzuk,magjukat kiszedjük,belsejüket 6 dkg cukorral meg a konyakkal elkeverjük,és 30 percig állni hagyjuk. A tejszínt a tojásokkal,a maradék cukorral és a mandulával habosra keverjük.A szőlőt lecsöpögtetjük,a levet a tejszínbe dolgozzuk.A tésztára rakjuk a szőlőszemeket,ráöntjük a tejszínes krémet,és közepesen meleg sütőben készre sütjük.A formából grillrácsra borítjuk,és kihűtjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Könnyen meghámozhatjuk a szőlőszemeket,ha előtte néhány percre forró vízbe áztatjuk
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.20 22:47
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sóval összekevert, alját villával, szőlőszemek héját, konyakkal elkeverjük, maradék cukorral, mandulával habosra, szőlőt lecsöpögtetjük, tejszínbe dolgozzuk, tésztára rakjuk, tejszínes krémet, formából grillrácsra, meghámozhatjuk, lecsöpögtetjük, szőlőszemeket, megszurkáljuk, szőlőszemeket, tortaformába, szárazbabbal, összekevert, szőlőszemek, grillrácsra, töltelékhez, alufóliával, sodrófával, kivajazott, belsejüket, elkeverjük, mandulával, Szőlőtorta, tojásokkal, formázható, kinyújtjuk, szárazbab, sütéséhez, tésztához, átszitált, darabokra, tésztához, liszt, csipetnyi, töltelékhez, piros szemű szőlő, cukor, konyak, tejszín, tojás, őrölt mandula, tészta sütéséhez szárazbab,
|
|
|
|
|